• ···
Forklædt som hybrid.

På Christiansborg

Nej, jeg blev hverken præsident eller konge.

Og da skuffelsen over disse to så store mangler i dagens program havde lagt sig, nød jeg – og firkløveret – besøget hos vores handelsminister, trods blåt mærke og diverse piner her og der.

Altså…

Der var ministeren, firkløveret og så mig!

Helt enormt spændende!

Vi fik endda prøvet den der morsomme hoppeelevator. Schyyy!

Der var stor og en anelse hvinende fryd at spore hos firkløveret da de skulle kaste sig ombord – to og to – for at blive fragtet op i den hellige folketingssal.

Holger talte derinde. Om noget, jeg ikke fik fat i, jeg hørte nemlig ikke efter, da min opmærksomhed var rettet mod hvad Pia hviskede imens. Og formanden stod og luftede noget ged. Men jeg kender godt hans ged, han har nemlig også sommerhus ved siden af os!

Nogle gymnasieelever stirrede muggent på os, da vi prøvede alt det sjove og undlod det som måske var knap så sjovt.

Men sådan er det at kende de kendte!

Nu vi snakker om kendte, så har jeg forresten og så fået Fetterleins mobilnummer. Ikke at jeg nogensinde ville bruge det, men jeg har fået det! Ved en fejltagelse godt nok. Fordi nogen ikke er helt skrappe til det med at “svar” eller “svar alle” på fælles mails.

Ikke desto mindre har jeg nu Fetterleins nummer!

Nå, det var et sidespring… eller NEJ det var så slet ikke – men i hvert fald

Jeg har fået rørt ved en minister og set grundloven.

Den vigtigste.

Den fra 1915. Og kunne med stor undren ikke finde en eneste kvinde på meleriet af forsamlingen omkring Grundloven af 1915. Lidt trist synes jeg nok.

For der hænger ellers mange mænd sådan rundt omkring.

Og lige knapt så mange kvinder.

Jeg synes måske også, at en ligestillingsminister burde være en kvinde; så kunne en anden i øvrigt nøjes med at holde sig til sine bøger, men sådan er der så meget.

Vores dag var utrolig spændende, og da der ikke var andre på rundturen end os, hørte firkløveret efter!

Selv Gårdmand Bjørn har nu helt styr på hvorfor vi ikke lige med et fingerknips kan modernisere, den efterhånden noget forældede Grundlov.

Jeg er endnu en smule benovet over at en minister vil prioritere at hive tid ud af sin kalender for at vise os rundt på Borgen.

   

18

 • Det er da vist lidt af en deluxe rundtur I har været på dér. Og skægt at I fik prøvet deres paternoster. Det er altså lige et trick man skal kunne med dem. Ja, jeg har osse prøvet, er nemlig en af de heldige der røg derind i erhvervspraktik i en uge, da jeg gik i skole.

  Det er vigtig lærdom firkløveret har fået sig der – og uanset hvor bedaget det kan virke, er det altså helt aktuel viden om hvorfor man ikke bare lige kan ændre en grundlov. Det griber ind i langt flere daglige ting end vi normalt tænker over.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • kongmor

   Ja det var det!
   Den var sjov at hoppe på! 😉

   Og ja grundloven er et solidt fundament som man ikke sådan kan pille ved.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Inge

  Fed tur I har været på, selv om jeg kommer forbi Borgen hver dag, har jeg aldrig været derinde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • kongmor

   Det kender jeg godt. Man kommer aldrig der hvor man går forbi hverdag!
   Men det er spændende – du skulle kigge derind!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det har været en stor oplevelse for jer alle – nok især paternosterelevatorerne – det er lidt spændende, selv om de aldrig vil slå nogen hastighedsrekorder 🙂
  Jeg har som stor skolepige nogle gange været med min far derinde, når han var til møder på Christiansborg. Så sad jeg i Snapstinget og ventede på ham. Det var stort!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • kongmor

   Det var det faktisk!! Meget imponerende det hele.
   Det er stort at være på besøg sådan et sted ja. Benovelse blandet med respekt for det som foregår der. Og så lidt ydmyg over at man kan komme derind. Det er meget dansk.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • I har da rigtig været på rundtur; det lyder rigtig spændende alt hvad I har oplevet. Det er en god måde at introducere børnene til demokratiet på. Jeg kommer meget ofte forbi Christiansborg, men har aldrig været derinde – det kunne være, jeg skulle tage mig sammen en dag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • kongmor

   Jeg mente også at en “pjækkedag” var berettiget i denne forbindelse.
   De har skam været med til valgaftener før – og også når jeg skulle stemme. Det er så vigtigt at man må stemme – som kvinde – som menig borger. Så skal man også!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pinligt, jeg var lige nødt til at google, hvem vores handelsminister er. Men nu ved jeg det så. Fin tur I har været på. Deluxe som Overleveren skriver. Jeg har været på Borgen flere gange, men det er efterhånden tusind år siden, så den gang kunne man jo bare vade ind og overvære Folketingets debatter som man lystede. Hm, måske er det ved at være på tide at trække Donnaen med derind på en af de officielle rundture?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • kongmor

   Jeg kan forsikre dig for at jeg udelukkende ved det fordi jeg har cyklet med hende. Ellers ville jeg ikke ane det. De mindre poster er besat af folk jeg ikke aner hvem er. Trafikminister, sundhedsminister osv. Jeg aner det ikke. Pinligt men sandt.
   Måske Donnaen også ville synes det var spændende? Mine fire kunne godt lide det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • TAL ikke om Fetterlein! Simpelthen for ubegavet til nogen form for omtale. Bøvs….. 😉
  Men ellers lyder det som en interessant og inspirerende rundtur – dejlig at den slags også kan lade sig gøre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • kongmor

   Afgjort. Og jeg agter aldrig at benytte mig af hans nummer.
   Dagen og turen var spændende og interessant! For os alle!
   Og ja – det var en af de gange jeg var stolt af at være dansk.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har ikke brug for Fetterleins nummer, men en tur på Borgen kunne være spændende. Jeg har aldrig været der. Jakob var derinde med skolen for nogle år siden, og det endte med brevveksling mellem skolens inspektør og folketingets formand. Noget om disciplinen i salen. Facebook, aviser og uhøflige visken i krogene, mens andre stod på talerstolen. Men sådan er der så meget…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • kongmor

   Nej det har jeg sådan set heller ikke 🙂

   Hvem var det der ikke havde disciplin? MFerne eller ungerne?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke en spændende oplevelse I har haft! Jeg har lydtekniker i DR også oplevet Borgen indefra, men i embeds medfør.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • kongmor

   Ja naturligvis! 🙂
   Og for os dødelige – som sikkert ikke kommer der igen – var det virkeligt spændende!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder til at have været en oplevelsesrig dag i de politiske gemakker, jeg gad også godt prøve hoppeelevatoren…;-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • kongmor

   Desværre var der ikke mulighed for at lege.. Jeg havde gerne taget en tur hele vejen rundt 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forklædt som hybrid.