• ···
Hvad er det med oktober?

Going pink

I dag er det den officielle brystkræftdag.

Lyserød Lørdag!!

Jeg synes der skal mere fokus på sygdommen, jeg synes også der skal screenes tidligere, forskes mere, så der i sidste ende bliver større overlevelseschancer for alle som bliver diagnosticerede.

En ud af 9 kvinder i Danmark bliver ramt af brystkræft og det er den kræftsygdom som kvinder oftest får.

Som en kær ven skrev forleden: “Det er jo ikke sjovt at være med til. Det er ikke en klub jeg ligefrem ønskede at være med i.”

Så nej, det skal ikke fejres, men det skal ses og høres og overleves.

En af måderne man kan hjælpe til på er ved at give tid eller penge til forskning, behandling og screening. Der er stadig alt for mange som får brystkræft og hvis det ikke bliver opdaget i tide, eller behandlet korrekt kan det være fatalt.

Så støt brysterne – alt hvad du kan.

Det er svært at huske på at støtte eller være opmærksom, hvis man ikke kender en som har fået diagnosen, eller selv har været der, og derfor er der lavet mærkedage hvor man kan blive mindet om at støtte denne sag.

Jeg synes at det er en sød idé at man ikke bare giver penge, men at man køber en bluse, et armbånd eller noget andet som man kan bære og på den måde husker på at der skal ske mere endnu!

Til alle de kreative sjæle rundt omkring – jeg ved I er derude – er der følgende sjove links til hjemmelavede ting man kan lave, og enten sende eller også give til sin veninde, kollega, mor, søster eller datter og på den måde hjælpe til.

Du kan lave en smart pude som kan mindske smerter efter en brystoperation!

Du kan strikke huer til folk som har mistet håret efter kemo! Eller købe en og forære til en som har mistet håret.

Jeg tror det vigtigste er at være opmærksom også på denne sygdom, fordi den er så udbredt og fordi den kan ramme alle kvinder – også mig… Og dig?

 

 

   

10

 • alt der kan gøres for at hindre brystkræft skal gøres….jeg skal i dag sælge Pat-hatte ( ja, det kaldes de altså) i Korsør, alt overskud går til Kræftens Bekæmpelse, Støt Brysterne.
  🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej!
  Kræft er bare en ondskabsfuld sygdom!

  Din blog er spændende.
  God dag herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • kongmor

   Hej!
   Ja. ikke rar at få. Og tak for dine søde ord!

   Ha’ en god weekend!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Brystkræft er en frygtelig sygdom, som der bør forskes meget mere i. Jeg er helt overrasket over, at det er en ud af ni kvinder, der bliver ramt. Jeg havde en kollega, der blev ramt af denne forfærdelige sygdom, og hun kunne have brugt en hjertepude. Jeg snakkede meget med hende om sygdommen, og på den måde blev jeg meget mere bevidst.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • kongmor

   Der bliver forsket meget – men der måtte gerne forskes mere!
   De nordiske lande er de lande hvor der er mest brystkræft.. Har jeg læst. Om det er rigtigt ved jeg ikke – men jeg vil gerne tro det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh ja … min søde chefs søde kone er i behandling og har nu kun et bryst, der skal støttes – og ikke længere hår … og det selv om hun opdagede knuden, da den var på størrelse med en ært.
  Vi støtter, gør vi!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Min søster fik fjernet en kræftknude i brystet for 3 år siden og fik strålebehandling, så jeg har også haft det tæt på, så jeg støtter også brysterne..God søndag

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • kongmor

   Det er lidt skræmmende så mange der har været der synes jeg!
   Tak og i lige måde 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad er det med oktober?