• ···
Distræt

Lakridspiber.

Det er en meget vigtig ting. Jeg er ikke engang sikker på at vores familie ville overleve uden lakridspiber. Men jeg mener ikke, at det er noget jeg fortæller om så tit. Jeg har måske nævnt det, men slet ikke i samme grad som tallerkenrækker eller søndagskager som også er søgeord, der er helt godt med.

Ikke desto mindre, er det sådan at lakridspiber er det søgeord som bringer flest besøg til Kong Mor. Kong Mor kommer naturligvis selv først, jeg mener hvor var vi henne hvis ikke de kongelige fik et lille forspring?

Men så, på en suveræn andenplads, kommer lakridspiber. Skarpt forfulgt af kongmor.dk.

Og så tænkte jeg at jeg hellere måtte lave et rigtigt indlæg om lakridspiber. Sådan lidt for at undskylde. En slags godtgørelse, så det lakridspibesøgende folk ikke følte sig så snydt når de landede på mine sider.

Altså, lakridspiber.

Det er et til dels misforstået stykke slik. I 2002 var der endda tale om at EU ville gå så langt som til at forbyde lakridspiber i den politiske korrektheds hellige navn. Det skete heldigvis ikke, og alene forslaget kunne få mig til at forlange en omgående udmeldelse af EU..

Der er også mange meninger om hvordan en lakridspibe skal se ud, og smage.

Personligt mener jeg at det er de små lakridspiber med lyserødt krymmel fra Skippers Pibes, der som de eneste – og med rette – kan kalde sig lakridspiber. Enhver anden form er kun blege efterligninger og totalt wannabees, og vil ikke kunne findes i min husholdning.

Konsistensen, især når de er helt friske, skal være tilpas klistret og sætte sig fast i tænderne med en sådan styrke at man kan børste stykker ud flere timer efter man har indtaget den.

Og smagen.. Intet smager som en frisk lakridspibe med krymmel på. Det skulle da lige være Lakrids by Bülow. Men nu handler det om lakridspiber.

De smager ydermere så godt at man er nødt til at spise to i rap. Ganske som med Toms skildpadder. Den første er nemlig kun lige til at bearbejde smagsløgene og aktivere mundvandet.

Nummer to kan så nydes med tilpas andægtighed og respekt for de gode ting i livet.

Man kan også spise tre, men så er vi ude i noget fråds, så det er sjældent – og i hvert fald under ingen omstændigheder noget jeg vil afsløre her.

Lakridspiber er fast inventar i mit køkkenskab på lige fod med kanel og rosiner. Det er bestemt ikke en fejl at lande på disse sider såfremt man har tastet lakridspiber på google, men jeg hverken sælger eller producerer dem.

Jeg indtager dem bare.

God fredag!

   

20

 • Enig! Lakridspiber var en af de ting, som vi fandt frem til, at Jakob måtte spise, da han havde sin voldsomme allergi. Og han elskede dem. Men ligesom dig var han kritisk. Han ville kun have dem med ild i 🙂
  De ligger ind imellem på hylderne i Netto. Måske man skulle smutte ind på vej hjem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • kongmor

   Jeg har som sagt altid lakridspiber i huset. 🙂
   Godt at der trods alt var noget han kunne spise!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Altså danskere og lakrids 🙂
  Gad vide, hvilke eksotiske gener der på mystisk vis har sneget sig ind i min krop engang for mange år siden, for lakrids lærer jeg vist aldrig at holde af, og til dato har jeg kun mødt ganske, ganske få ‘etniske danskere’ med samme, i deres øjne, underlige smag.
  I køleskabet??? Er det nødvendigt at opbevare dem der med den entusiasme I lægger for dagen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • kongmor

   Ja det må være genetisk. Mine unger lærte først at spise lakrids da vi flyttede til Danmark!

   Der står altså køkkenskab.. ikke køleskab.. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åhhh 😳 – jeg har jo også så svært ved at læse … åbenbart …

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • kongmor

   Det går nok – det har jeg gjort så tit!! 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tror jeg vil ryge en lakridspibe til min(e) mojito(s) iaften!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lakrids MÅ der til 🙂 Hvordan overlevede I at bo i Frankrig uden lakrids på butikshylderne. Gik I rundt og vansmægtede, eller importerede I lakridspiber på paller??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • kongmor

   Altså vi rationerede og slæbte med fra Danmark og købte dem på jule-gede-marked i den danske kirke!!
   😉
   Men lakridspiberne var med!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • “Børste stykker ud i flere timer”….. Nej ved du nu hvad! For at få et ægte fix, skal man PILLE stykker ud fra tænderne med fingrene og den halve næve langt inde i kindtænderne. I timevis.
  SÅ kan man tale om nydelse….. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • kongmor

   Ja.. Du har helt ret, men der er grænser for hvor intim jeg gider være 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uhmm elsker også lakridspiber fra Skippers, men jeg er jo også lakridsnarkoman..Klem..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Findes der kopier? Det vidste jeg ikke engang for jeg kender kun skippers. Og det er ubetinget mit yndlingsslik og sådan en æske forsvinder i helseskadende fart her i hytten…

  Dejligt at se at jeg har mange lidelsesfæller..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • kongmor

   Jeg lægger heller ikke så meget mærke til dem men de findes! Og der findes også skippers uden “ild i”

   Skønt at have lidelsesfæller!! 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lakridspiber burde være en del af enhver husholdning; personligt holder jeg af den samme type som du har taget billeder af, og jeg synes også, at man må indtage et par stykker for at smagen virkelig holder sig længe nok.

  Jeg undrer mig tit over søgemaskine-statistikkerne! Du skriver om mange ting, men du har da ikke – så længe jeg har fulgt dig – skrevet om lakridspiber før, så det undrer mig, at du hitter på lakridspiber, men sådan er der så meget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • kongmor

   Ja det burde ethvert barn lære!! 😉

   Jeg har vist nævnt dem et par gange før, men det er godt nok længe siden!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg storelsker lakridspiber.. og der skal selvfølgelig være krymmel på..
  Tror sørme lige jeg rejser mig fra sengen og finder en eller to i tasken.. 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Distræt