• ···
Lysestage-slukker

Persongalleri

Efter 3 måneder i Blogland – ja, kan I høre fanfaren? – har jeg tænkt mig at ændre lidt på navnene. De er ligesom lidt intetsigende idet 97 % af andre blogmødre kalder deres afkom præcis det samme – eller næsten.

Og det er lidt synd, det fratager nemlig fuldstændigt firkløverets individuelle identitet.. Fik I den??

Nå, men også sagt på godt dansk – firkløveret skal have blog-navneforandring – i hvert fald 3 af dem.

For ingen er vel i tvivl om hvem Prinsesse Lyserød er.

De nye navne passer faktisk meget bedre – og jeg tror at de af mine læsere som kender firkløveret ude i den pulserende virkelighed, vil være enige med mig! Det er faktisk slet ikke engang nye navne, det er blot gamle navne der er fundet frem og bliver offentliggjort i Blogland.

Men for sådan at gøre det ordentligt, kommer en kort præsentation af dem her – faktisk er det bare en omskrivning af siden ”om alle de andre”.

Altså for at starte fra en ende af:

Ældstedatter tager navneforandring til Divaen. Hun har al den elegance og kølig klasse den titel kræver. Samtidigt udtrykker den også meget klart at det er hende som har styr på det hele. Hvilket er rigtigt. Hendes styrke kan nogle gange forbløffe mig. Hvordan hun håndterer mennesker, hun føler har trådt på hende, fylder mig med beundring. Hun er i sandhed en Diva. Hun har en plan med sit liv, hun vil være dyrlæge – og det har hun villet være siden hun som 3årig, insisterede på at komme ind i buret og reparere løven, hvilket jeg på pædagogisk vis forklarede ikke kunne lade sig gøre. Hun blev inderligt fortørnet over den besked, og har stadig ikke helt tilgivet mig.

Ældstesønnen kommer til at hedde Zorronaldo.. Det giver lidt sig selv. Barndommens heltefigur og nutidens do. Han er tjekket og sej, pigernes helt og et fodboldgeni. Men det er ikke overfladisk det hele. Han hader uretfærdighed, og han vil gerne passe på andre. Fra dengang i 3.klasse da han kom hjem og med harme og indignation i stemmen sagde: MOR, ved du at der er børn i verden som ikke kan gå i skole – fordi der hverken er bøger, lærere eller bygninger? Han meddelte i samme åndedrag, at han ville være lærer når han blev stor og rejse ud i verden for at undervise de stakkels børn som ikke havde mulighed for at lære noget. Er man idealist eller hvad? Han vil stadig gerne være lærer, såfremt denne vej ikke forinden bliver omdirigeret til professionel fodboldspiller.

Prinsesse Lyserød kan ikke være andet end Lyserød. Hun er ikke 4 år, som titlen muligvis kunne forlede folk til at tro – hun ER bare en prinsesse, ofte sart,  konstant sulten – hun er født sådan, og kan til alle tider mærke ærten!!

Yngstedreng har altid heddet Gårdmand Bjørn, i folkemunde. Opfundet af aupairen! Og det støver jeg af og tager frem igen. Ikke fordi han hedder Bjørn – slet (og heldigvis) ikke, – vil dog lige indskyde at Bjørn sikkert er et fint navn til mange andre, men det passer ikke til ham her. Nej, Gårdmand Bjørn, har han heddet fra sin fødsel, fordi han er en blød stor bamse. Han har faktisk aldrig været lille, selvom han er mindst. Han er født stor og stærk. Han elsker naturen og forsvinder i timevis alene ud på Æblebakkens mange hektarer, for at gå på eventyr, vender ofte hjem med skrammer eller blodnæse, forslået men lykkelig. Derudover savner han sin motorcykel, som desværre er blevet hjemme på øen..

IMG_4130

Nu ved I noget mere om firkløveret, så det ikke bare bliver til en eller anden grå uformelig massebetegnelse, jeg indimellem skriver ufatteligt meget om!

   

21

 • Fine og beskrivende betegnelser til børnene. Jeg går ud fra, at de alle tre har godkendt navneskiftet og er tilfredse med det.
  Er tredje step så, at vi får deres rigtige navne på et tidspunkt? 😉
  Nej, pjat, jeg driller, og det er nogle meget søde fortællinger, du har om alle fire.

  Det er yderst fornuftigt ikke at kalde et barn for Bjørn. Det gjorde en, jeg kender, og knægten (som snart er 30) er en flot, men lille og spinkel fyr. Det navn passer bare overHOvedet ikke til ham. Lige som hvis en Alf bliver et ordentligt brød…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ellen – din drillepind 😉
   Nå, men nej jeg tror ikke at de rigtige navne kommer på. De har anderledes og specielle navne og dem er der ikke så mange af, og da jeg allerede har haft en noget.. afvigende person inde over bloggen tror jeg bare jeg holder mund med flere detaljer sådan lige foreløbigt.
   De kender jo disse navne og har vænnet sig til dem fra de var små. (det er også deres kælenavne ude i det rigtige liv!)
   På et tidspunkt troede en bekendt på facebook at Gårdmand Bjørn vitterligt VAR hans navn 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dejligt læsning – navne er noget sjovt noget. Min ældre nabo hedder Palle, og det navn synes jeg er helt håbløst til en gråhåret mand i arbejdstøj med en øl i hånden 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja navne er mærkeligt. Men også selvom man ikke synes det passer til personen så ender man med at vænne sig til det alligevel!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for præsentationen. Rigtig hyggeligt at lære dem lidt bedre at kende.
  Jeg synes de “nye” navne er spændende 🙂 Dem finder man vist ikke andre steder her i blogland. Som jo ellers er fyldt med den slags. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja man tror man har fundet på noget unikt og så er det ikke en snus..
   🙂
   Men disse her skulle være rimeligt skudsikre!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super god ide! Det giver så fint et billede af dem – i hvert fald en del af dem. Samtidig med, at de stadig er helt anonyme. Og en rigtig fin og kærlig beskrivelse.

  Måske man skulle overveje det…?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det synes jeg da i hvert fald du skulle overveje!
   Jeg vil gerne lære superbørnene bedre at kende!

   Men jeg skal lige høre – hvilken del af firkløveret lærte du ikke bedre at kende??

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ahhh… Jeg kan godt se, at det kan misforstås, det jeg skrev. Jeg mente, at man lærte de sider af deres personlighed at kende (implicit at de jo nok indeholder andre sider også). Så jeg lærte bestemt dem alle at kende.

   Ikke sådan med det skrevne ord 🙂 Godt du spurgte!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ha ha! Ja sådan kan det gå – når man mangler resten af kommunikationsværktøjerne!
   Så forstår jeg bedre!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Flotte navne.. jeg er ret vild med Zooronaldo, det er virkelig et navn med power i.. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fint med nye navne, nu skal vi bare lige vænne os til det. Ha’ en god dag 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Fine navne dine børn nu har…..deres rigtig gætter jeg på har rod i det franske, mon det er helt galt?
  Her i familien har min søn en “Diva Ditte”, trods sine kun tre år er hun en rigtig dejlig Diva med alt hvad det måtte indebære. Når hun ser på en med de store brune øjne og siger, jeg er endnu kun tre år, så smelter ens hjerte. Hun vil jo kunne alt, men må ind imellem give op— på grund af alderen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, Marie det er helt galt gættet!
   De har hverken franske eller danske navne. Men de har navne som kan udtales næsten på alle sprog – undtaget drengene.. Der har danskere meget svært ved at lægge trykket rigtigt og det lyder skrækkeligt 😉
   Din lille Ditte lyder som en rigtig charmetrold! Lille tulle på 3!! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Flotte navne du har fundet til firkløveret, herligt navn Gårdmand Bjørn…hehe…de er herlige alle navnene..;-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Navne eller ej, så kender man dem jo allerede lidt. Måske de selv ville vælge andre historier, hvis de kunne vælge 🙂
  Og skulle jeg en dag finde ud af, at du i virkeligheden ikke hedder Kong Mor, så tror jeg måske jeg bliver en anelse skuffet….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heldigvis har de humor – og de synes historierne om dem selv er gode og har det helt fint med at jeg skrive om dem! Tit læser jeg først højt for dem så de kan rette i det hvis de ikke er enige!!
   NU vil jeg gerne igen insistere på at jeg altså har skrevet mit rigtige fornavn et sted herinde i et indlæg 🙂
   Vi kan ikke have at du bliver skuffet!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] 3 blogindlæg: ”Mig”, ”Skytsengel”, ”Persongalleri”, – folk er da generelt meget nysgerrige, […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lysestage-slukker